Tabla din Inox

Tabla din inox sau oțel inoxidabil este un material popular și versatil, apreciat pentru rezistența sa la coroziune, durabilitate și aspect estetic. Acesta este utilizat într-o varietate largă de aplicații în diverse industrii, inclusiv în construcții, industria alimentară, farmaceutică, auto și multe altele.

Iată o prezentare generală a caracteristicilor și aplicațiilor tablei din inox:

Caracteristici și beneficii:

 1. Rezistență la coroziune: Inoxul conține crom, care formează un strat pasiv de oxid de crom pe suprafață, oferind protecție împotriva coroziunii. Această caracteristică îl face ideal pentru utilizare în medii umede sau agresive.
 2. Durabilitate: Inoxul este un material durabil, capabil să reziste la impacturi, uzură și deformare. Acesta oferă o durată de viață lungă și necesită puțină întreținere.
 3. Rezistență la temperaturi ridicate: Inoxul poate rezista la temperaturi extreme, ceea ce îl face potrivit pentru aplicații în care sunt necesare proprietăți mecanice și chimice stabile la temperaturi ridicate sau fluctuante.
 4. Aspect estetic plăcut: Inoxul are un aspect lucios și elegant, ceea ce îl face potrivit pentru aplicații arhitecturale și decorative. Poate fi ușor finisat sau lustruit pentru a obține diferite efecte vizuale.
 5. Igienă și siguranță alimentară: Datorită rezistenței sale la coroziune și proprietăților de netezire a suprafeței, inoxul este utilizat în mod frecvent în echipamentele și instalațiile din industria alimentară, farmaceutică și medicală, unde igiena este crucială.

Aplicații:

 • Construcții și arhitectură: Inoxul este utilizat pentru balustrade, balcoane, fațade, elemente structurale și alte aplicații arhitecturale.
 • Industria alimentară: Este utilizat pentru echipamente de procesare, recipiente de stocare, accesorii pentru bucătărie și alte aplicații din industria alimentară.
 • Industria farmaceutică și medicală: Inoxul este utilizat pentru echipamente medicale, instrumente chirurgicale, mobilier medical și alte echipamente din industria medicală.
 • Industria auto și aero: Este utilizat în caroserii de automobile, piese de motor, sisteme de evacuare și alte aplicații din industria auto și aeronautică.
 • Industria chimică și petrolieră: Este utilizat pentru rezervoare de stocare, conducte, schimbătoare de căldură și alte echipamente în industriile chimice și petroliere.

Acestea sunt doar câteva exemple de caracteristici și aplicații ale tablei din inox. Acest material versatil și durabil este esențial într-o gamă largă de industrii și aplicații, datorită proprietăților sale unice și beneficiilor pe care le oferă.

 

Există mai multe tipuri de tablă din inox, fiecare cu propriile caracteristici și aplicații specifice.

        Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de tablă din oțel inoxidabil:

 1. Tablă oțel inoxidabil 304: Este cel mai frecvent utilizat tip de tablă din inox și este cunoscut pentru rezistența sa bună la coroziune și versatilitate. Acesta este adecvat pentru o gamă largă de aplicații în construcții, industria alimentară, echipamente medicale și multe altele.
 2. Tablă oțel inoxidabil 316: Are o rezistență mai mare la coroziune decât tipul 304 datorită conținutului crescut de crom și nichel. Este utilizat în special în medii mai agresive, cum ar fi cele marine sau chimice, și în aplicații care necesită rezistență la coroziune și la atacurile chimice.
 3. Tablă oțel inoxidabil 430: Este un tip de inox ferritic, care este mai puțin rezistent la coroziune decât tipurile austenitice, dar are o rezistență mecanică mai mare. Este adesea utilizat în aplicații care necesită rezistență la temperaturi ridicate și rezistență la abraziune.
 4. Tablă oțel inoxidabil 201: Acest tip de tablă este similar cu tipul 304, dar are un conținut mai mic de nichel și un conținut mai mare de mangan. Este mai puțin rezistent la coroziune decât tipul 304, dar este mai ieftin și are o rezistență mecanică mai mare.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai comune tipuri de tablă din inox, iar alegerea potrivită depinde de cerințele specifice ale aplicației și de mediul în care va fi utilizată tabla.

Gamă dimensională tablă din inox:

Grosime: 0.5-6.0 mm.

Lățime standard: 1000 mm, 1250 mm si 1500 mm.

Lungime: lungimea tablelor din inox poate fi variabilă și poate fi furnizată în role sau în foi, în funcție de preferințele utilizatorului și de cerințele aplicației.

*Este important să consultați furnizorul pentru a obține informații precise despre gama dimensională disponibilă de tablele din inox, pentru a putea alege intotdeauna cea mai buna varianta pentru proiectul dvs.

Scroll to Top