Bare de alama

Barele de alamă reprezintă materiale metalice de înaltă calitate, utilizate într-o gamă variată de aplicații, cu precadere în domeniul prelucrărilor mecanice.

Barele de alama sunt apreciate pentru rezistența lor la coroziune, conductivitatea termică și electrică, precum și pentru prelucrabilitatea lor excelentă. Prezentarea de mai jos evidențiază caracteristicile cheie ale barelor de alamă și importanța lor în procesele de prelucrare mecanică.

  1. Compoziție și Proprietăți: Barele de alamă sunt produse în principal din cupru și zinc, unde cuprul este principalul element de aliere, dar pot conține și alte elemente adăugate pentru a îmbunătăți anumite proprietăți. Acestea pot include plumb, staniu sau aluminiu.

Proprietățile de bază ale barelor de alamă includ:

  • Rezistența la coroziune: Barele de alamă sunt rezistente la coroziune, ceea ce le face potrivite pentru aplicații în medii umede sau agresive.
  • Conductivitatea electrică: Alamă este un bun conductor electric, iar barele de alamă sunt utilizate în aplicații care necesită transmiterea eficientă a curentului electric.
  • Conductivitatea termică: Barele de alamă au o bună conductivitate termică, ceea ce le face utile în aplicații care implică transferul de căldură.

        2. Prelucrabilitate Excelentă: Unul dintre cele mai mari avantaje ale barelor de alamă este prelucrabilitatea lor excelentă. Acestea pot fi ușor prelucrate prin diverse metode, inclusiv:

  • Strunjire: Barele de alamă pot fi strunjite cu precizie pentru a obține dimensiuni specifice și forme complexe.
  • Frezare: Procesul de frezare poate fi aplicat pentru a crea suprafețe plane sau pentru a elimina materialul aflat în exces.
  • Rectificare: Rectificarea oferă o finisare superioară și precizie dimensională, fiind utilă în aplicații care necesită toleranțe strânse.

      3. Aplicații în Prelucrările Mecanice: Barele de alamă sunt larg utilizate în diverse procese de prelucrare mecanică, inclusiv:

  • Fabricarea componentelor electronice: Datorită conductivității lor electrice, barele de alamă sunt folosite în fabricarea contactelor și a altor componente electronice.
  • Industria automobilelor: Barele de alamă sunt utilizate pentru fabricarea pieselor componente ale sistemelor de frânare, ambreiaje și transmisii.
  • Construcții navale: Datorită rezistenței lor la coroziune, barele de alamă sunt ideale pentru utilizare în construcția de nave și echipamente marine.

        Barele de alamă sunt materiale esențiale în prelucrările mecanice datorită combinației lor de proprietăți excelente și prelucrabilitate superioară. Aplicațiile lor variate și adaptabilitatea în procesele de fabricație le fac un element esențial în diverse industrii, contribuind la performanța și fiabilitatea produselor finite.

 

Cel mai intalnit tip de alama pentru bare este CuZn39Pb3.

 

Lungime uzuala bare alama: 3000 mm.

Bare rotunde diametrul: 8 mm si 102 mm.

Bare pătrate: 5-100 mm.

Bare dreprunghiulare: lățime intre 5-100 mm si grosime intre 3-30 mm

Bare hexagonale: 5-90 mm (deschidere cheie).

*** Pentru alte dimensiuni va rugam sa ne contactati

Scroll to Top