Bare dreptunghiulare din Cupru pentru prelucrari mecanice, Cu-DHP

Cuprul dezoxigenat cu fosfor (Cu-DHP) este un aliaj de cupru utilizat în mod frecvent pentru prelucrări mecanice. Acesta este cunoscut și sub denumirea de cupru cu conținut redus de oxigen și fosfor.

Iată câteva caracteristici ale acestui aliaj:

  1. Dezoxigenare cu fosfor: Cuprul Cu-DHP este tratat pentru a i-se reduce conținutul de oxigen și a fi imbunatatit cu fosfor. Dezoxigenarea este importantă pentru a preveni formarea de gaz în timpul procesului de turnare și a asigura o structură omogenă a aliajului.
  2. Conductivitate termică și electrică: Cu-DHP păstrează proprietățile excelente de conductivitate termică și electrică ale cuprului pur, ceea ce îl face potrivit pentru aplicații în care aceste caracteristici sunt esențiale.
  3. Rezistență la coroziune: Cu-DHP oferă o bună rezistență la coroziune, ceea ce îl face potrivit pentru utilizare în medii diverse.
  4. Prelucrabilitate: Cu-DHP poate fi ușor prelucrat mecanic, inclusiv prin prelucrare prin strunjire, frezare, găurire și alte tehnici de prelucrare a metalelor. Acest aspect îl face potrivit pentru fabricarea diferitelor componente și piese.
  5. Sudabilitate: Cu-DHP are, de asemenea, bune proprietăți de sudare, facilitând fabricarea ansamblurilor complexe.
  6. Utilizări: Cu-DHP este adesea folosit în producția de conducte pentru apă potabilă, schimbătoare de căldură, componente electrice și electronice, precum și în diverse aplicații industriale.

Când se utilizează Cu-DHP pentru prelucrări mecanice, este important să se utilizeze unelte și tehnici adecvate pentru a asigura o prelucrare eficientă și de calitate a materialului.

Dimensiunile uzuale ale barelor de cupru Cu-DHP destinate prelucrărilor mecanice pot varia în funcție de specificațiile fiecărui proiect. Cu toate acestea, pentru a oferi o idee generală, iată câteva dimensiuni uzuale ale barelor:

Diametre bare rotunde: 5-140 mm.

Bare pătrate: 5-100 mm.

Bare hexagonale: 5-100 mm (deschidere cheie).

Lungimi bare: 1000-4000 mm.

Scroll to Top