Tabla din Cupru pentru acoperisuri si fatade metalice

Tabla din cupru este o opțiune populară pentru acoperișuri si fatade metalice datorită unor caracteristici specifice ale acestui material.

Iată câteva avantaje ale utilizării tablei din cupru pentru acoperișuri si fatade metalice:

tabla din cupru
 • Durabilitate: Cuprul este un metal durabil și rezistent la coroziune. Acoperișuri si fatade metalice din cupru pot rezista în mod eficient la condiții meteorologice extreme, inclusiv ploaie, zăpadă, vânt și radiații ultraviolete.
 • Longevitate: Cuprul are o durată de viață foarte lungă, adesea depășind alte materiale, cum ar fi șindrila sau țigla ceramica.
 • Aspect estetic: Tabla din cupru are o culoare distinctivă, care evoluează în timp de la o nuanță roșie strălucitoare la un verde patinat. Această schimbare de culoare oferă un aspect estetic plăcut și este apreciată în designul arhitectural.
 • Rezistență la foc: Cuprul este un material neinflamabil, ceea ce îl face o alegere sigură pentru acoperișuri si fatade metalice.
 • Ușurința de prelucrare: Cuprul este un metal maleabil, ușor de prelucrat și modelat. Acest lucru permite o varietate de stiluri și forme în designul acoperișului sau fatadei.
 • Reciclabilitate: Cuprul este complet reciclabil, ceea ce îl face o opțiune ecologică. Materialele din cupru pot fi refolosite și refabricate fără a pierde din calitate.

Tablele din cupru pot avea atat culoarea naturala, cat si alte culori denumite culori preoxidate (prepatinate) obtinute in fabrica.

Cuprul preoxidat este un tip de cupru care a trecut printr-un proces de prepatinare\preoxidare, adică a fost supus unei oxidări controlate in fabrica înainte de a fi utilizat în diverse aplicații. Acest proces are ca rezultat formarea unei pelicule uniforme de oxid pe suprafața tablei din cupru, oferindu-i o culoare specifică și protejându-l de oxidarea ulterioară.

Caracteristicile tablei din cupru preoxidat includ:

 1. Culoare uniformă: Procesul de preoxidare conferă cuprului o culoare uniformă și stabilitate în timp. Culoarea poate varia de la nuanțe de verde, galben, maro sau chiar negru, în funcție de condițiile specifice de preoxidare.
 2. Aspect natural: Cuprul preoxidat oferă adesea un aspect natural și rustic, imitând patina naturală care se formează în mod obișnuit pe cupru în mediu.
 3. Protecție împotriva oxidării ulterioare: Stratul de oxid format în timpul preoxidării acționează ca o barieră protectoare împotriva oxidării suplimentare, contribuind la durabilitatea și longevitatea materialului.
 4. Estetică diversificată: Cuprul preoxidat poate avea o estetică diversificată, în funcție de procesul specific de preoxidare utilizat și de variabilele de mediu.
 5. Potrivit pentru diverse aplicații: Cuprul preoxidat este folosit în diverse domenii, inclusiv în construcții (acoperișuri, fațade), design interior și exterior, arte și obiecte decorative.

Tablele din cupru se gasesc atat sub forma de foi de tabla, cat si sub forma de rulouri.

Dimensiuni uzuale tablele din cupru:

Format foi de tabla uzual: 1000×2000 mm.

Latime uzuala rulouri: 670 mm si 1000 mm.

Greutate rulou: 100 Kg.

Grosime table: 0.4 mm – 1.0 mm sau chiar mai groase.

*** Pentru alte dimensiuni va rugam sa ne contactati.

Scroll to Top